Benipeixcar: 30 anys treballant per la falla i pel poble

23.01.2018

La Falla del Barri de Benipeixcar, a Gandia, ha celebrat la Gala de Reconeixement a tots aquells fallers que, segons les normes internes, els correspon el reconeixement pels seus anys de treball i dedicació en els més de 30 anys d'activitat ininterrompuda en la Falla. Uns guardons que van ser imposats, en les seues modalitats de d’argent i or, per les Reines de la Falla, Aina Bonet i Gemma Blasco, juntament amb els presidents Vicent Gregori i Marc Ascó.
 
El secretari de la falla, Domingo Lloret, va donar lectura als mereixedors d'aquestos reconeixements i, pels anys de dedicació, van ser homenatjades en la modalitat d’argent: Amparo Domínguez, Paqui Lorente, Gema Marquina, Concha Acosta, Inma Gregori, Sonia Pérez, Andrés Ascó i Salva Bonet. Sens dubte cognoms i famílies que han estat al capdavant de la comissió benipeixcatina durant els darrers anys.
 
Moment especial es va viure per reconèixer públicament les dècades de treball incansable que els guardonats han dedicat a la promoció de la festa fallera des que en al 1981 es refundara aquesta falla els inicis de la qual es remunten a finals dels 60. Des que en la dècada dels huitanta arrancara de nou aquesta comissió fallera a Benipeixcar unida a la mateixa han anat sempre els que ara han estat reconeguts amb la insígnia d'or com a màxim reconeixement. Ells són Suni Faus, Inma Signes, Nuria Pérez, Inma Sancho, Vicent Gregori Oriola, Toni Malonda, Andrés Signes i el president Vicent Gregori Acosta, els qui acumulen la màxima quantitat de punts, tant pels seus anys en la comissió com pels respectius càrrecs exercits al llarg dels anys.
 
És el primer any que es concedeixen aquestes recompenses després d'haver aprovat l'executiva de la Falla una modificació del seu reglament per reconèixer així el treball que realitzen els membres de la comissió al llarg de la seva trajectòria fallera.  La Gala va acabar amb un sopar de tots els fallers de la comissió.