El Visquen les Falles i Gandia de Victor Cucart i Antonia Dell'Atte cap a Mèxic

06.02.2017

Les Falles de Gandia van celebrar el cap de setmana passat el seu tret d’eixida de cara a les festes josefines. I ho van fer, al matí amb una xaranga musical on les corts d'honor de les Falleres Majors de Gandia van acudir a les perruqueries on estaven Marta Ribera Ramos (Sgabo) i Maragda Escrivà Noguera (Francis Creación)  per sorprendre-les i recollir-les després de finalitzar les seues respectives sessions de perruqueria. Van recórrer el centre històric de la ciutat, animant a la gent a participar en l'acte vespertí del Pregó i la Crida.
 
Després del dinar oficial al Museu Faller, sobre les sis de la vesprada les Falles van començar els seus respectius passacarrers per participar en el Pregó Festiu que, un any més, des de l'alt del Torrejó del Pi, a l'antic recinte emmurallat de Gandia, es va donar lectura al text satíric que aquest any, confeccionat per Jesús Peris, li va posar la veu el prestigiós fotògraf de moda internacional, Víctor Cucart.

El propi Víctor Cucar va arribar a Gandia via Madrid després d'aterrar sobre el migdia del dissabte, menjant amb els fallers i, després del pregó, prenent rumb a Mèxic DF on a les tres de la matinada partia juntament amb la seua amiga, model i musa fotogràfica Antonia Dell’Atte. Els dos a l'aeroport ens van deixar aquest testimoniatge, on Cucart i Dell’Atte promocionen les Falles i Gandia. El propi Víctor Cucart s'emportà cap a Mèxic eixa mateixa nit imatges d'Infofalles del Pregó per poder mostrar-les a tothom. I qui sap si a l’any vinent al 2018 Victor Cucart convenç a Antonia Dell’Atte per visitar les Falles de Gandia...


Després del Pregó va arribar la Crida de les Falleres Majors de Gandia des de la balconada de l'Ajuntament de Gandia, on amb una temperatura més que primaveral, més de mil persones varen abarrotar la plaça Major per escoltar la crida a la participació, a gaudir i a compartir la festa que aviat prendrà els carrers de la ciutat. Va tancar la Crida l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant.

Concloïa la jornada del dissabte amb el tradicional Ball de la Crida en el Museu Faller on les reines majors i presidents van compartir vetllada juntament amb la Fallera Major de Gandia.

I sense pràcticament descans, la jornada dominical arrancava amb el més de mig miler de persones assistint i participant del Dinar Benèfic 2017 que aquest any va ser a càrrec de les Falleres Majors de Gandia del 1992, Marisa Enguix Ferragud i Elena Martí Cerezo, juntament amb les seues Corts d'Honor i la pròpia Junta Local Fallera de fa ara 25 anys. Així doncs, ben entrada la vesprada-nit concloïa aquest acte a benefici d’Alma de Acero i l'Associació del Parkinson de Gandia. Sens dubte, un cap de setmana faller molt intens.