El fotògraf de moda, Víctor Cucart, serà el Pregoner de les Falles de Gandia 2017

19.01.2017

El prestigiós fotògraf internacional de moda, el gandià Víctor Cucart serà el pregoner de les Falles de Gandia aquest proper 4 de febrer, en un acte que es tornarà a celebrar a l'antic recinte emmurallat de Gandia, conegut popularment com El Torrejó del Pí. Una excel·lent elecció per donar a conèixer la festa de les Falles a Gandia just l'any on han estat declarades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Víctor Cucart, va nàixer a Gandia un 21 de juliol del 1964, sent un prestigiós fotògraf de moda i “celebrities” de reconegut prestigi internacional. No obstant això, i malgrat la seua professió, sempre ha mantingut vincles amb Gandia i mai a renunciat les seues arrels amb la seua gent tant a Gandia com en El Real. De fet, és habitual veure-ho pels seus carrers gens més pot escapar de l'enrenou de la seva professió.

La seva relació amb les Falles de Gandia li va portar a realitzar la portada del Foc i Flama de 1993 (María del Mar Chàfer Giner i Lorena Gorrita De Zúñiga) així com a col·laborar en diverses comissions falleres i en temes relacionats amb una de les passions de son pare recentment mort, el teatre. Finalment, Víctor Cucart va ser designat Ambaixador de Gandia en Fitur i a més va aconseguir posar a Gandia en l'aparador de la moda amb la inauguració de la seua exposició fotogràfica a l'edifici de l'Escola Pia sent regidora de Turisme, Mónica Richart en 2006 arribant a batre rècords atès que van passar a vore les seues obres 35.750 persones, sense comptar les celebrities que van acompanyar a Víctor Cucart en la catifa roja inaugural.

Als 23 anys, decideix convertir la seua passió per la foto en la seua professió. S'instal·la a Madrid eixint premiat del CEV (Centro Escola de la imatge i del Vídeo). Anys més tard, Víctor cursa també 2 masters en Moda i Publicitat.

En pocs anys Víctor es converteix en el fotògraf preferit de les icones de la moda espanyola i de la "jetset" de Madrid gràcies a la seua inseparable amiga Antonia Dell’atte,i  col·labora amb les revistes més conegudes d'Espanya com Hola, Vanitatis, Interviú, FHM, MAN entre d’altres.

En 1995, Víctor obri el seu propi estudi a Madrid i treballa per al sector de la moda, (Bandolli, Kiehl's, Amparo Chorda, Armani) i la publicitat (Armando Martínez, Chocrom, Loréal, Clarins entre d’altres). Abans d'instal·lar-se a Nova York, Víctor va ser elegit com el fotògraf del programa de TV de la Quatre "Nues", i un sense fi d'estels del cinema, del teatre, actors i actrius van voler posar davant de l'objectiu de Cucart.

Des de fa 5 anys Víctor dedica sempre una part del seu temps a l'ensenyament dirigint cursos tècnics de fotografia per a professionals en Universitats i Escoles de Fotografia.

Hui per hui treballa entre Madrid, Nova York i Mèxic on li agradaria establir la seua residència. Sens dubte, tot un luxe comptar de nou amb Víctor Cucart a casa.