José Sanchis i Sergio Gómez, aposten fort a la Vila Nova per al 2018

16.01.2018

Un centenar de fallers s’apropaven dissabte al casal de la Falla de la Vila Nova de Gandia per conèixer per fi el secret millor guardat durant mesos per la delegació de monument. Així després de sopar tots junts, es va projectar un vídeo que donava resposta a les intrigues de tots els fallers.

Seguidament la secretària donava pas a Sergio Gómez qui explicava el projecte que la Vilanova plantarà per als més menuts: ''Senyor Rei, ja estic ací''. Segons Gómez, “no hi havia millor manera d’intentar il·lusionar un any més que amb la presència dels reis mags” . Assegura que busca que ''la comissió estiga veritablement satisfeta del resultat el dia de la plantà''. Sergio explicava a més que les diferències respecte a l’any passat és que enguany la falla serà més completa i amb una temàtica molt arrodonida amb complements i un tractament estètic especial.

Pel que fa al ninot infantil de l’exposició, contava Sergio Gómez que tot i estar molt satisfet amb el resultat tracta de guardar la sorpresa fins l’últim moment, essent així un any més un objectiu prioritari, pretenent que enguany ''vaja a buscar el ninot de la Vilanova, després dels èxits obtinguts l’any passat''. Cal recordar que l’any passat la Vilanova aconseguia el premi al ninot indultat infantil de totes les categories de la ciutat.

Una vegada l’esbòs infantil havia estat presentat per a la comissió, era el torn de que José Sanchis, explicara el projecte per al qual el seu taller està treballant en la Vilanova ''Ho tens poc clar'', un projecte que defineix les diferents cultures que trobem al món. Assegurava al públic “que el projecte impactarà, donat que malgrat la ubicació de la Vilanova, afegirem més altura i voluminositat als projectes anteriors”. A més destaca un nivell d’acabats ''poc vistos a la ciutat de Gandia, molt treballats amb materials innovadors i pedreria típica dels països asiàtics, acabats a pinzell amb hores de treball''.

Ara bé, pel que fa a la crítica, conclou Sanchis, confia en l’equip que des de fa anys s’encarrega d’aquesta tasca a la Vilanova. Així l’equip de la comissió i el seu taller treballen colze a colze per tal de situar els diferents personatges públics en les diferents cultures tractades a la temàtica de la falla.