José Sanchis i Sergio Gómez mostren les cartes de la Vila Nova a l'Especial del 2019

19.01.2019

Amb el casal de gom a gom i amb un ambient festiu, els artistes dels monuments fallers van mostrar els esbossos dels projectes que el 15 de març es plantaran a l'encreuament entre el carrer Sant Francesc de Borja i el del 9 d'octubre.

Després de sopar tots junts, la vicesecretària donava pas al president, Javi Ripoll, qui va donar l'afectuosa benvinguda als assistents i, molt especialment, als artistes fallers. Ripoll confessava ''sentir-se orgullós de la feina duta a terme pels artistes i els seus equips, que treballen des de fa mesos en ambdós projectes''. El resultat -segons el president- "està agradant molt a la comissió de monument, encarregada de fer un seguiment del procés creatiu. Els ninots que compondran les escenes, el cadafal, i els remats i contra-remats, estan adquirint un nivell d'acabat extraordinari, com ja ens tenen acostumats Sanchis i Gómez en la seua trajectòria a la Vilanova".

Posteriorment, Martina i Saül, reina de la falla i president infantil van descobrir l'esbòs de la falleta infantil del 2019 amb el lema ''De llegenda''. Gómez prenia la paraula per explicar que ''la falla enguany estarà plena de personatges llegendaris, que sorprendran a menuts i majors, protagonistes de diferents històries que el guionista Jesús Moragues, s'encarrega de coordinar amb un fil narratiu únic i personalitzat''. A més, l'artista donava pas a Martina i Saül, que van descobrir un detall que formarà part d'aquest projecte el 15 de març: el felicet.

En segon lloc, Vanessa i Javi -reina i president- descobrien l'esbòs de José Sanchis, artista de la falla gran. Sanchis explicava, que amb el lema ''Pecata Minuta'' es mostren els xicotets defectes i pecats dels polítics i personatges públics de la ciutat. Amb el fil conductor que Ximo Martí -amb l'equip de crítica local han traçat- asseguren que tenen crítica per a tots. Segons Sanchis, el contrast entre ambdues cares de la falla causarà sorpresa una vegada estiga plantada la falla al carrer, amb un gran nivell d'acabat i detall minuciós.

Amb aquest acte, la Vilanova posa l'accelerador per a la recta final de les falles del 2019, amb la satisfacció de comptar amb els millors equips d'artistes que tantes alegries han donat als darrers anys, i que ofereixen el millor de la seua part cada 15 de març.

A 2 mesos de la plantà els felicets saben que gaudiran d'un resultat extraordinari, però amb l'expectació que any rere any Sanchis i Gómez saben crear com ells sols a un enclau únic.