La Crida Fallera a Gandia retransmesa a través de la llengua de signes

01.02.2017

Este dissabte tindrà lloc el Pregó i la Crida Fallera a Gandia. Un acte que marca l’inici de l’activitat fallera de cara a la gran setmana fallera com a tret d’eixida dels actes més vistosos al carrer. A Gandia, la comissió de la Falla de la Plaça de l’Exèrcit Espanyol-Jardinet, amb l’ànim d’aconseguir una major integració de les persones amb dificultats auditives a Gandia i a la comarca de la Safor, porta a terme al llarg de l’exercici faller d’enguany, diverses activitats d’integració. Una d’eixes activitats es titula “El so de les Falles”.
 
A més a més, aquest dissabte es portarà a terme la interpretació amb llengua de signes de la Crida Fallera que realitzen Marta Ribera Ramos i Maragda Escrivà Noguera per a que les persones que tinguen problemes o total absència d’audició puguen disfrutar també de la festa. Per primera vegada a la Història de les Falles de Gandia, la Crida Fallera es farà també amb la llengua de signes a càrrec de l’Associació de Persones Sordes a Gandia (Apesorga)

Un pas important donat que, recentment, la Festa de les Falles ha estat declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco i mereixen ser enteses les festes falleres per tota la Humanitat en igualtat de condicions i sense cap tipus de barrera.

Des d’Infofalles la nostra més sincera felicitació per la sensibilitat demostrada cap aquest col·lectiu de APESORGA, l’Associació de Persones Sordes de Gandia.