La Federació de Lletres Falleres rep el premi Pont de Ferro de la Junta Local Fallera d’Alzira

26.02.2019

La Federació de les Lletres Falleres va rebre aquest diumenge en la segona gala de la Cultura de la capital de la Ribera el premi Pont de Ferro que atorga la Junta Local Fallera d’Alzira. El guardó, que va arreplegar el president Hugo Morte junt amb altres membres de la Federació, reconeix l’activitat cultural col·lectiva de les falles de tot el territori valencià.

''Agraïm a la junta local fallera d’Alzira esta distinció. Açò ens reforça per mantenir els nostres premis, donant-los continuïtat a favor de la literatura festiva i el llibret faller'', va assegurar Hugo Morte en el seu discurs.

Els premis de les Lletres Falleres guardonen diferents apartats dels llibrets de falla com ara la poesia, la qualitat dels seus articles i assajos, la maquetació i el disseny o la coherència dels mateixos, entre d’altres.  

La Federació, formada per associacions culturals, falles i juntes locals, compta aquest any amb tretze premis que durant aquestes setmanes estan coneixen als seus finalistes.  Els guanyadors s’anunciaran en passar falles a la Festa que es celebra anualment, de la qual coneixerem data i ubicació la propera setmana.