Les Falles de Gandia celebren el Dia Mundial de la Paella este dijous 20 de setembre

13.09.2018

Les Falles de Gandia se sumen este proper dijous, 20 de setembre, al Dia Mundial de la Paella. Es tracta d'una iniciativa que s'ha concebut com a forma de projectar el binomi de l'arròs i València, fent que per tot arreu del món es consolide el plat més internacional que tenim els valencians.

Així que, el proper dijous, i per seguir amb la promoció i sumar-se al Dia Mundial de la Paella, la Federació de Falles ha previst dur a terme al Museu Faller de Gandia una festa al més pur estil gandià del Destapa't i que aquest siga básicament amb diversos tipus de paelles. Unes paelles que seran cuinades per professionals i que seran degustades, de forma gratuita, pel col.lectiu faller que acudixa a recolzar aquest esdeveniment del Dia Munidal de la Paella.

Tot i que es tracta d'un dijous a les 20.30 hores, des de la Federació de Falles de Gandia s'espera que una bona representació de les 23 comissions falelres acudixca al Museu Faller per tots junts, com va ocórrer a la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, festejar aquesta promoció del Dia Mundial de la Paella.

Cal recordar que aquesta data està impulsada per l'Agència Valenciana del Turisme, per Turisme València, per la Federació Empresarial d'Hostaleria de València així como per la D.O. Arròs de València, Wikipaella, el Club de Caps de Cuina i Paella “Today”, i el prestigiós i conegut Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Una forma de compartir tot junts la recepta més internacional que te l'arròs a València i fer comboi de cara també a les multitudinàries paelles del 9 d'octubre que des de fa més d'un quart de segle celebren les Falles de Gandia.