Mireia Burgos, de Casa Alonso, Fallera Major d'Oliva per al 2018

30.06.2017

La ciutat d'Oliva recupera la màxima representant del col·lectiu faller, després de dos anys d'absència del càrrec. L'escollida ha estat Mireia Burgos Salinas, jove de 22 anys de la Falla Casa d'Alonso, que dimecres va donar el sí a la Federació de Falles que dirigeix Vicent Pérez.
 
Mireia Burgos, estudiant del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses, es va iniciar en el món de les falles l'any 2007 formant part de la Falla l'Estació, comissió a la què va pertànyer fins al 2010. Des del 2011 és component de la Falla Casa d'Alonso, on va estar fallera major en 2016.
 
La Federació de Falles d'Oliva recupera així un càrrec molt destacat que havia quedat desert en el 2016 i 2017. D'aquesta manera, el president Vicent Pérez ha mostrat la satisfacció de la Junta per l'elecció de Mireia i ha remarcat que es tractava d'un dels principals objectius de la nova Federació des de que aquesta encetara la seua tasca gestora. "Hui és un dia important per a les falles d'Oliva, ja que no només celebrem l'elecció de Mireia, sinó que fem possible i realitat la recuperació d'una figura emblemàtica que sense dubte fa més gran i millor la nostra festa. Es tracta d'un moment especial per a totes les set comissions, i és una fita històrica per la qual ens sentim un poc més orgullosos."

La Federació de Falles d'Oliva ha previst l'exaltació de Mireia Burgos el pròxim 18 de novembre, al Teatre Olímpia.