Paco Femenia Planes, pare de la FMI de Gandia del 1991 ens ha deixat

10.01.2017

El que fora president de la Falla Plaça Escoles Pies a l’any 1992, Francesc Femenia Planes, ha mort. Més conegut com a Paco Femenía, estava casat amb Pilar Viñao Frago. Era pare de la Fallera Major Infantil de Gandia del 1991, Maribel Femenia Viñao; i també de Paco Femenia “Paquito”. Estava en possesió del Gesmil d'Or de les Falles de Gandia des del 2010.

Havent estat diversos anys a nombroses directives i executives de la Falla Plaça Escoles Pies, Paco Femenia, era molt conegut a la comarca de la Safor i de la Marina per la seua professió d’enginyer de Mines, per la seua Cantera Femenia d’extracció d’àrids; i per les seues arrels a Daimús. Un home de parar seriós però amb un humor excel·lent, ha estat un dels pilars fonamentals d’esta comissió fallera durant dècades, fins al darrer moment. En tresoreria, economia, venda de loteria, i fins i tot la presidència, els qui hem tractat amb Paco Femenia hem conegut a un faller molt compromès amb la seua gent; a una persona que ha conegut món i ha exportat les seues vivències compartint-les amb els seus; i sobre tot, a un pare de família que s’ha desviscut per la seua Pilar i per Maribel i Paco.

Hui la Falla Plaça Escoles Pies es queda un poc més orfe. Poc a poc, els grans van desapareixent, però segurs estem que allà on calga, on siga, estaran tots units parlant com sempre ho fan de les Falles i de la Plaça Escoles Pies. Descanse en Pau. Paco Femenia. Paco “Mona”.

A partir de les 16 hores, estarà la capella ardent al Tanatori Mondúber. Sala 3. El soterrament tindrà lloc demà dimecres, a les 12 hores, a l'església de Daimús.