Primera Nit del Foc a les Falles de Gandia el 17 de març

25.01.2018

Gandia tindrà una Nit del Foc en Falles. El motiu és a conseqüència de la designació de Gandia com a seu del Tercer Simposi Internacional de Focs Festius del Mediterrani, esdeveniment que tindrà lloc al mes d’abril i on participaran experts i estudiosos de totes les festes del món relacionades amb el foc i el Mediterrani.


Així les coses, el proper dissabte 17 de març, a les proximitats del Recinte Firal a l’altra banda del riu Serpis, tindrà lloc cap a les 23 hores, un extraordinari espectacle pirotècnica com mai s’ha vist a Gandia. Es tracta del dia lliure, del dia on les Falles tenen una agenda menys apretada d’actes oficials i on a més a més al caure en dissabte es podrà comptar amb la presència de miler de veïns de la comarca de la Safor per contemplar l’espectacle pirotècnic.


El regidor de Falles a l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, ha assenyalat que amb motiu de ser Gandia la Capital dels Focs Mediterranis, la Federació de Falles que presideix Telmo Gadea, li havia plantejat la idea de fer una espècie de Nit del Foc semblant a la que es fa a València, clar és molt més modesta, però que servixca per iniciar el camí de cara a consolidar-ho en un futur. Prieto, que aleshores a més de regidor és faller de la Plaça del Prado ha assenyalat que l’ajuntament de Gandia dona suport econòmic i moral a aquesta idea d’una primera Nit del Foc a Gandia en plenes Falles.