Tot preparat per a la Nit de Sant Joan i el Corpus Christi a Gandia

20.06.2019

El regidor de Política Festiva, Jose Manuel Prieto i el regidor de Cultura, Nahuel González, han presentat  les programacions que s'han preparat des del consistori amb motiu de les festivitats de Sant Joan i el Corpus Christi.

Pel que fa a la nit de Sant Joan, Prieto ha explicat la programació per a aquesta jornada queda de la següent manera:
18.00 h. Mercat "Coques de Sant Joan i coques salades". Passeig Marítim Neptú (a l'alçada del número 48).

23:00 h. Batucada a càrrec de Kum Kum Tra. Des del primer tram del Passeig Marítim Neptú i finalitzarà al costat de la foguera (Hotel Riviera).

23,30 hores Carrossa amb la cantant ANGY. Des del carrer Castella-Lleó recorrent el Passeig Marítim Neptú fins al punt de la foguera municipal.

00:00 hores Castell pirotècnic des del braç del port i, a continuació, cremà de la foguera municipal en el primer tram de la platja.

00,30 Actuació d'ANGY a l'escenari número 1 de la platja.
01,30 Actuació DJ a l'escenari número 1 de la platja.

Paral·lelament, els xiringuitos de la platja han organitzat espectacles que complementen la programació municipal:

Budha BEACH: Nit del Foc
BAY BEACH: DJ Set
KARAMBA: Los Ray Band
MALIBU BEACH: DJ Set
Gastrobar IRIS & SALVA: La Romàntica Blues Band
SHAGANESHA: Indipop i sonsera

Sobre les recomanacions que des de l'Ajuntament es realitzen per mantindre la platja en les millors condicions possibles, els regidors han informat que es recomana l'ús de fustes que no continguen claus a més de no utilitzar materials contaminants per encendre les fogueres i recollir tots els residus evitant l'ús de bosses de plàstic.

Corpus Christi
També s'ha abordat la programació relativa a la celebració del Corpus Christi que es desenvoluparà el diumenge 23. La programació ha estat prevista de la següent manera:

19,30 Enramada de Murta. A continuació, danses del Corpus, amb els Gegants de Gandia, el Ball dels Cabuts, el Ball de la Magrana, la Dansà de Gandia i la Moma.
20,00 Processó. Davant de la custòdia aniran els "cirialots", acompanyats per la banda Centre Musical de Beniopa

L'itinerari serà el mateix d'altres anys: Eixida des de la plaça Major; carrer de Juan Andrés; carrer Major; plaça de les Escoles Pies; carrer de Sant Josep de Calassanç; carrer de Sant Francesc de Borja; passeig de les Germanies; carrer Rausell; plaça del Prado; carrer de la Mesquita del Raval; plaça de Sant Josep; carrer Vallier; passeig de les Germanies; carrer Major; carrer de Juan Andrés; plaça Major i Col·legiata de Santa Maria.

Pel que fa als grups que participaran en la jornada, s'ha detallat que seran els següents:
Grups de dansa: Rebombori, Roda i Volta, Rois de Corella, Brials i Postisses, Danses del Raval
Grups de ball: Centres de Convivència de Rois de Corella i Corea; Junta de Germandats de la Setmana Santa de Gandia; Germandat del Sant Sopar i la banda del Centre Musical de Beniopa.