Uns 1.800 alumnes d’Infantil i Primària participen en la 2a Mascletà Ecològica a Oliva

12.03.2019

Els professors de música dels col·legis d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació que encapçala Yolanda Pastor, organitzen divendres, 15 de març, la 2a Mascletà Ecològica en la qual participaran al voltant de 1.800 alumnes d’infantil i primària dels col·legis públics i concertats de la ciutat i de tres escoles infantils.

''Amb aquesta activitat pretenem fer una representació rítmica portada a terme per les persones especialistes de música a cadascuna de les nostres escoles i, així mateix, promoure les activitats intercentres. Des del departament d’Educació agraïm els mestres de l’especialitat de música dels col·legis d’Oliva per la seua implicació en aquest projecte'' assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor.

L’activitat prevista és una composició molt sorollosa i rítmica feta amb botelles buides de plàstic, colpejant en terra, flautes d’èmbol i xiulets. És típica de València, en temps de falles, i les escoles opten per aquesta modalitat per tal de donar la benvinguda a la festa fallera, sense foc i amb soroll. L’activitat tindrà lloc al Parc de l’Estació a partir de les 12 hores.

A l’acte s’ha convidat a la Fallera Major d’Oliva 2019, Maria Morant, a la seua Cort d’Honor, i a la Federació de Falles d’Oliva.

Des de l’organització s’ha convidat a assistir als ciutadans a aquesta activitat a l’aire lliure que donarà inici als dies grans de les Falles d’Oliva 2019.